Jak vybrat správnou gumu na cvičení?

Ve Wawae se snažíme zpříjemnit celkový požitek ze cvičení. Na cvičení se musí člověk těšit. V opačném případe se pak točíte v kruhu s neustálým začínáním od znova, protože vždy po pár dnech přestanete.

Sami jsme si vyzkoušeli, co funguje a co naopak, vyloženě od posilování spodní části těla, odrazuje. 

Ačkoliv je to nejekonomičtější a nejsnadnější cesta, tak doporučujeme vyhnout se latexovým odporovým gumám. Svůj účel určitě splní, o tom není pochyb. Nicméně, nedivte se pokud dojde k drobným otokům v oblastech, kde gumu pravidelně používáte. To se může stát především, pokud si pod gumičku nevezmete legíny a zvolíte v teplejším počasí kraťasy. Cvičení se tak stane spíše mučením a jednoduché cviky s gumou začnou představovat peklo na zemi.  

Pokud jste tedy začátečník a gumu používáte jednou za týden, tak latexová guma představuje skvělou volbu. Jestliže to však myslíte se cvičením vážně a nechcete být zbytečně odrazeni hned na začátku, tak je nejlepší variantou textilní odporová guma

V čem je textilní guma o tolik lepší než latexová?

Latexová guma Textilní guma

✖ Nekomfortní materiál pro tělo

✔ Příjemný materiál a šetrná pro pokožku

✖ Lehce se při větším tlaku po delší době používání roztrhne

✔ Pevný dlouhotrvající materiál

✖ Na kůži či legínách klouže

✔ Protiskluzové pruhy - nesjíždí 

✖ Roluje se

✔ Neroluje se

 

Doporučujeme se zaměřit na poslední bod. Při rolování totiž může docházet k velmi nepříjemnému pocit, který by se dal přirovnat ke štípání. To je určitě ta poslední věc, kterou při náročnějším cvičení potřebujete.

 

wawae-carousel

A jakou sílu odporu tedy zvolit? Jak textilní, tak latexové gumy mají většinou více variant. Názvy samotné většinou napovídají - pokud jste začátečník, tak začít od nejmenší (light - odpor 15–20kg). Nicméně, rozmanité cvičení nabízí různé zátěže a někdy je tedy lepší zvolit při lehčích cvicích vyšší zátěž. 

Pro začátečníky: light a medium

Pro pokročilejší: medium a heavy

Pro naprosté profíky: pak  stačí varianta heavy. Upozorňujeme však, že odpor je opravdu vysoký a nehodí se úplně na všechny cviky. Respektive hodí, ale může být za hranicemi našich možnosti. Pokud si cvičení opravdu chcete užít, pak určitě neuškodí někdy zátěž ubrat, obzvlášť při extrémně náročném cviku. 

Protože si důležitost rozmanitého cvičení uvědomujeme, tak jsme pro vás připravili výhodný threepack, který obsahuje všechny tři stupně úrovně. Využije jej jak začátečník, tak i fitness nadšenec, který už nějaký ten rok pravidelně cvičí.