Jak na efektivní domácí cvičení

Domácí cvičení může být stejně efektivní jako pravidelné chození do posilovny. Stačí jen vědět, jak na to. S motivací vám mohou pomoci různé influencerky, které většinu svého obsahu sdílí zdarma. Komunita, kterou fitness influeceři budují může zachránit mnoho dní, kdy se do cvičení zrovna čtyřikrát nehrnete. 

 

Jestli jste byli zvyklý chodit do posilovny 4x týdně na 1 hodinu denně, pak by se váš trénink doma měl pohybovat v podobných číslech. Pro efektivní výsledek doporučujeme cvičit 30 minut 4x týdně. Je to však vždy velmi individuální a bez vyvážené stravy se může stát, že vám nebude stačit ani 1 hodina 6x týdně. Najděte balanc a režim, který vám vyhovuje a hlavně vás baví. 

 

V momentě, kdy ucítíte, že domácí cvičení nestačí, tak doporučujeme zařadit drobnou obměnu. Obrovskou změnu už můžou představovat kilové činky. Ano, opravdu stačí si pořídit činky 1 kg a přidat je ke cvikům na ruce. Cvičení najednou nabere úplně jiné obrátky a začne být dvakrát více efektivní. Pokud je vašim cílem nabrat objem, pak samozřejmě šáhněte po větším závaží, ale pro krásné štíhlé ruce je 1 kg naprosto dostačující. Skvělé cvičení na štíhle ruce, najdete třeba tady a činky postačí klidně i ty z Decathlonu za pár korun. :)

shutterstock_1660419799

Další skvělý pomocník jsou resistenční, tzv. odporové gumy na cvičení. Porovnání textilní a latexové gumy jsme si pro vás připravili v tomto článku. Guma se pro vás může stát skvělým pomocníkem. Dostane se vám nadmíru dobrých výsledku za relativně malé úsilí při cvičení. Cviky na zadek a na nohy vás nemusí vůbec zničit a výsledky budou stále vypadat, jako byste strávili hodiny denně v posilovně. Odporová guma vám může pomoci k redukci celulitidy a kromě vypracovaného zadku, vám také přinese i výsledky v podobě krásných štíhlých nohou. Gumu přitom stačí používat jen 15 minut párkrát do týdne. To je vše, co k perfektním výsledkům potřebujete. Žádné hodinové běhání na pasu, legpress nebo mrtvé tahy, ale příjemné cvičení, na které se budete každý den těšit. To zní dobře ne? 

Začněte s našim malým pomocníkem co nejdříve. Na Wawae najdete spousta různých barev, ale také různé stupně náročnosti. Pokud chcete trénink s gumou vyšperkovat, pak přidejte závaží na kotníky, které zaručí perfektní výsledky.