Benefity cvičení pilates

Pilates je cvičební metoda zaměřená na posilování svalů, zlepšení koordinace, rovnováhy a flexibility. Může být prospěšný pro lidi všech věkových kategorií na jakékoliv fitness úrovni. Díky svému zaměření na kontrolované pohyby a správné držení těla může být pilates také užitečný při prevenci zranění a bolesti zad. 

Pilates je po celém světě stále populárnější a není se čemu divit. Kombinuje jemné cvičení a pohyb s důrazem na správné držení těla a dechovou technikou.

Nejen, že je to skvělý způsob, jak protáhnout a posílit celé tělo, ale pilates může také pomoci zlepšit kondici, získat svalovou rovnováhu a podpořit zdraví člověka.

Cvičení pilates může mít řadu benefi­tů pro vaše tělo i mysl. Mezi ty nejdůležitější patří:

  • Posílení svalů: Pilates zaměřuje pozornost na posilování svalů celého těla, zejména svalů zádových a břišních. Posilováním těchto svalů můžete zlepšit své držení těla a snížit riziko bolesti zad.
  • Zlepšení síly a flexibility - Pilates posiluje a protahuje celé tělo s důrazem na základní svalové skupiny. Pravidelné cvičení může pomoci zvýšit sílu, zlepšit flexibility a získat větší kontrolu nad vaším tělem.
  • Zvýšení stability a rovnováhy - Pilates vám pomůže posílit svaly, které vám mohou pomoci lépe rovnoměrně rozložit tělesnou hmotnost a získat větší stabilitu.
  • Může také pomoci zlepšit koordinaci a rovnováhu při provádění náročných pohybů.
  • Posílení držení těla - Pilates zvyšuje povědomí o tom, jak se vaše tělo drží, a pomáhá vám zlepšit držení těla. To může pomoci zmírnit bolesti způsobené špatným držením těla a ¨v neposlední řadě budete vypadat štíhleji.
  • Posílení kostí - Pilates se může stát skvělou alternativou pro ty, kteří se chtějí vyhnout intenzivním cvičebním programům. Pravidelné cvičení může pomoci posílit kosti a zabránit jejich oslabení.

Jak vidíte, pilates je skvělou volbou pro každého, kdo se chce stát zdravějším, silnějším a flexibilnějším. Není divu, že je po celém světě stále oblíbenější. Takže pokud se chcete začít cvičit, zvažte pilates!

 

Chcete aby cvičení pilates bylo efektivnější? Vyzkoušejte naše závaží na nohy a zápěstí. Nejen, že s ním budete při cvičení vypadat skvěle, ale díky nízké váze závaží se nemusíte obávat svalnaté postavy, ba naopak, závaží vám pomůže získat rychlejší cestu k pevné a krásné postavě. 

 

Začít můžete třeba s tímto videem: