Low Carb Vegan chléb

Učitě jste si všimli, že je v obchodech spousta různých směsí na chleby, ale žádná z nich není ve vegan variantě. Pokud si chcete chleba připravit sami od začátku, tak příjdete na to, že budete potřebovat spousta druhů semínek a oříšků, které se někdy mohou docela prodražit. Našli jsme pro vás směs, která je kompletně veganská, je však potřeba recept pozměnit a nedržet se toho, co je na balení. Příprava pak nezabere více než 5 minut. 

Suroviny

  • LOW CARB Směs na chléb
  • 3-4 zralé banány
  • 100g rostlinného jogurtu (doporučujem kešu jogurt z DM)
  • Hrst dýňových a slunečnícových semínek (volitelné)

 

Příprava

Nejprve si rozehřejte troubu na 170 °C. Do mísy rozmačkejte všechny banánky. Můžete k tomu použít obyčejnou vidličku. Po rozmačkání přidejte rostlinný jogurt. Poté přisypte směs na chléb a důkladně vše promíchejte. Doporučujeme do směsi přidat pár semínek navíc. Směs nechte 2 minuty odstát a poté tvarujte chléb. 

Chléb umístěte na plech pokrytý pečicím papírem a pečte 60 min při 170 °C. My používáme silikonovou formičku z Ikea a slouží opravdu skvěle. Po dopečení vytáhněte směs z trouby a nechte vychladnout. Pro zachování čerstvosti doporučujeme chléb uchovávat v chladu.

Tip: Chléb před pečením posypte semínky (dýňové, slunečnicové) pro dozdobení.

 EC2DA143-E51B-4658-AF32-DD7A69E7BC34 (1)